![]() |
Beşamelli Kalamar Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamelli Kalamar GüveciMALZEMELER 250 gr dondurulmuş kalamar 6 mantar 2 soğan 3 sivribiber 2 çorba kaşığı limon suyu 2-3 dal maydanoz 2 domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Beşamel sos için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un YAPILIŞ TARİFİ Mantarları temizleyip dilimleyin ![]() gezdirin ![]() ![]() ![]() kıyın ![]() ![]() Sıvıyağı tavada kızdırın ![]() ![]() ilave edip pişirin ![]() kısık ateşte pişirin ![]() Beşamel sos için; margarini tavada eritin ![]() kadar kavurun ![]() ![]() karıştırarak pişirin ![]() Kalamarlı karışımı güveç kabına alın ![]() gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin ![]() fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|