Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, nohut, sucuklu

Etli Sucuklu Nohut

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Sucuklu Nohut



Gereçler:



250 gr nohut

400 gr kuzu eti

2 adet orta boy soğan

2 adet tatlı yeşil biber

2 adet domates 40 gr tereyağı

1 yemek kaşığı domates püresi

1/2 çay kaşığı pulbiber

200 gr sucuk

Maydanoz ve tuz



Yapılışı:


Nohutları bir gece önceden ıslatın Ertesi gün yemeğin yapımına başladığınızda önce kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın Bir tencerede tereyağını eritip, üzerine etleri ekleyin Suyunu çekinceye kadar 7-8 dk kavurun


Ardından ince ince doğranmış soğanları kavurun ve ufak parçalar halinde doğranmış domatesleri de karışıma katın Karıştırıp üzerine 1/2 lt su koyup kaynatın Domates püresini ve pulbiberleri tencereye döküp kapağını kapatın ve 20 dk pişirin Başka bir kapta bir gece önceden ıslattığınız nohutları yumuşayana dek kaynatın Suyunu süzerek alıp, etin üzerine katın


Doğranmış ve çekirdekleri ayıklanmış tatlı biberleri de yemeğe ekledikten sonra eğer gerekiyorsa tüm karışımın üzerine bir miktar daha sıcak su dökün Kapağını kapatıp 35-40 dk daha pişirin ve tuzunu serpin Sucukların kabuğunu soyup dilimleyin Etli nohut yemeğine katarak 5 dk daha pişirin Kuru maydanoz yaprakları ile süsleyin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.