![]() |
Patlıcanlı Saray Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Saray KöftesiPatlıcanlı Saray Köftesi tarifi - Patlıcanlı Saray Köftesi yapilisi ![]() Malzemeler, 6 adet kemerpatlıcanı 2 adet orta boy domates 2 adet orta boy sivribiber 500 gr az yağlı dana kıyma 1 demet maydanoz 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar 1 çay kaşığı tuz ve karabiber Yarım su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı, Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun ve uzunlamasına 1 santim kalınlığında dilimleyin ![]() 10 dakika acısını alması için tuzlu suda bekletip, kağıt havluyla kurulayın ![]() Domatesleri ve sivribiberleri halka halka dilimleyin Soğanları yemeklik olarak doğrayın ![]() Köftenin hazırlığı için kıymaya, maydanoz, tuz, biber, soğan, yenibahar ve kimyonu ekleyin ![]() Hazırladığınız köfte hamurundan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteyi hazırlayın ![]() Köfteleri az yağlı teflon tavada kızartın ![]() Aynı tavaya yağ ekleyerek patlıcanları kızartın Patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste yerleştirip, ortasına köfteyi koyun ![]() Üzerine domates ve biber dilimlerini ekleyip, kürdan saplayarak fırın kabına yan yana dizin ![]() Domates salçasını su ile karıştırıp, patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin ![]() Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|