Kabaklı Kuzu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı KuzuKabaklı Kuzu Tarifi - Kabaklı Kuzu Nasıl Yapılır - Kabaklı Kuzu Malzemeleri Malzeme Listesi 6 Adet Kuzu Kemiği 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tutam Karabiber 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 3 Adet Sivri Biber 1 Diş Sarımsak 4 Adet Domates (Orta boy) 2 Su Bardağı Et Suyu 3 Adet Kabak Kabaklı Kuzu Yemeği Nasıl Yapılır? 1 Fırını orta hararette ısıtın Domatesleri soyup iri zar biçimi doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın Kabağı kazıyıp yarım santim kalınlığında doğrayın Sarmısağı ince kıyın![]() 2 Kuzu sırtlarını tuzlayıp biberleyin Orta ateşte yağda 5-6 dakika her iki yanlarını da pişirin![]() 3 Soğanları piyaz doğrayın Etleri ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın Bir tencerede soğan, biber ve sarmısağı katıp birkaç dakika öldürün Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin![]() 4 Kabakları etlerin yanına ve üzerine dizin üzerine tenceredeki malzemeyi et suyunu ve domates dilimlerini yerleştirip fırında 40-45 dakika pişirin Sıcak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|