![]() |
Kremali Kuzu Pirzolasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremali Kuzu PirzolasiMalzeme : 1 kilo kuzu pirzolası, 3 kaşık sade yağ, 2 kaşık un, 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 yumurta, 100 gr ![]() yarım kilo süt, 2 kaşık yağ, yarım kilo patates, tuz, biber ![]() Yapılışı: 1- Hazırlanmış pirzolaların kemikleri çıkarılır ![]() ![]() 2- Tuzlanır, bir miktar yağda kızartılır, hepsi kızardıktan sonra bir tabağa çıkarılır ![]() 3- 50 gr ![]() ![]() 4- 50 gr ![]() ![]() ![]() 5- Yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılarak pişirilir ![]() 6- Koyulaşınca ateşten indirilir, biraz tuz ve karebiber ilave edilir karıştırılır ![]() 7- Bu krem soğutulur ![]() ![]() 8- Bıçakla peynirinin kremaya yapışması için üzerine bastırılır ![]() 9- İki bütün yumurta ve bir yumurta beyazı bir kapta vurulur, sonra krema sürülmüş kuzu pirzolaları yumurtaya batırılır sonra galeta tozuna bulanır, kızgın margarin yağında kızartılır ![]() 10- Patateslere gelince evvelâ orta ateşle güzelce haşlanır, sonra soyulur ![]() 11- Yarım santim kalınlığında yuvarlak parçalara kesilir, yıkanır ![]() 12- Kızgın sade yağında kızartılır ![]() ![]() 13- Servis yapılırken servis tabağının üzerinin bir tarafına kızarmış pirzolalar diğer tarafına kizarmış patatesler sıralanır ![]() |
![]() |
![]() |
|