Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, sütlü

Sütlü Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Levrek





İçindekiler (3 kişilik)


* 1 adet levrek (750 gr kadarlık)

* 10 - 12 adet mantar

* 2 - 3 adet arpacık soğan

* 2 adet Defne Yaprağı

* tuz

Sosu için


* 3 yemek kaşığı sıvıyağ

* 6 yemek kaşığı un

* 3 su bardağı süt

* 100 gram kaşar peynir


Hazırlanışı


1 Balık temizlenip yıkanıp bir süzgeçte bekletilir

2 Mantarlar ince ince doğranır

3 Balık, mantar, soğan, defne yaprağı bir tencereye konulur

4 Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su eklenir

5 Tencereye tuz serpilip 7-8 dakika kadar pişirilir

6 Pişen malzemeler defne yaprağı ve soğanlar hariç yağlanmış bir tepsiye alınır

7 Başka bir tencerede un ile yağ kavrulur

8 Üzerine süt yavaş yavaş eklenir

9 Çok koyu olmayan bir beşamel sos pişirilir

10 Sosun içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı karıştırılır

11 Sos tepsideki balığın üzerini tamamen kapayacak şekilde dökülür

12 Kalan kaşar peynir üzerine serpilir

13 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.