![]() |
Baharatlı Sirke Soslu Kontrfile |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Sirke Soslu KontrfileBaharatlı Sirke Soslu Kontrfile Tarifi - Baharatlı Sirke Soslu Kontrfile Yapılışı Malzemeler: 600 g sığır kontrfilesi (bütün yağı alınıp, 4 parçaya kesilmiş) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 3 çorba kaşığı sirke (1 tatlı kaşığı balla karıştırılmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış ve püre haline getirilmiş) 2 çorba kaşığı kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi maydanoz yaprakları (süsleme için) Tarifi: Et parçalarını emaye bir tencereye koyup, sarımsaklar, kekik, pul kırmızıbiberi üstlerine serperek, ballı sirkeyi gezdirin ve tencereyi buzdolabına kaldırıp, etleri ara sıra altüst ederek 3 saat bekletin ![]() ![]() Domates püresini, etlerin bekletildiği baharatlı karışıma ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kontrfile dilimlerini altüst edip, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, iyice yumuşayıncaya kadar (30 - 45 dakika) pişirin ![]() Tencereyi ateşten alıp, kontrfileleri delikli spatulayla, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|