![]() |
Balkabağı Soslu Kalkan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Soslu Kalkankalkan dilimi (toplam yaklaşık 750 g) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 balkabağı dilimi (yaklaşık 500 g) 1 çorba kaşığı tozşeker eritilmiş suda haşlanıp küçük küpler halinde kesilmiş) 1 küçük soğan (iri doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı balık suyu 6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 3 çorba kaşığı krema 1 küçük sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra çok ince kıyılmış) ya da 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 2 taze soğan (ayıklanıp 1 cm boyunda verevine kesilmiş) Ayçiçek yağını kalın dipli birtavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp içindeki karışımı blendır kabına aktararak püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada 1 kez durdurup kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla kazıyarak içine atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Balık dilimlerini soğuk su altında yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra balıkların üstlerine kalan tuzu ve ayırdığınız limon suyunu serpin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp balık dilimlerini ısıtılmış 4 servis tabağına aktarın ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|