Balık Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık GratenBalık Graten Nasıl Yapılır - Balık Graten Tarifi MALZEMELER ½ kg sudak veya mezgit fileto 4 adet patates (orta büyüklükte) 250 gram brokkoli 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı toz zencefil tuz karabiber sıvı yağ (kabı yağlamak için az miktarda) YAPILIŞ TARİFİ Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyin Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk su duşuna sokun Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın Dibine, her sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin Üzerine bir sıra balık fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin Üzerine kremalı karışımı dökün 180oC’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz Sıcak servis yapınız ![]() alıntı |
|
|
|