![]() |
Sakızlı Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı YahniSakızlı Yahni Tarifi - Sakızlı Yahni Yapılışı - Sakızlı Yahni Nasıl Yapılır - Sakızlı Yahni Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Kırmızı Dana Kuşbaşı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 25-30 adet arpacık soğan (soyulmuş, bütün bırakılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 3 adet orta boy domates (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı damla sakızı (dövülmüş) 1 çay kaşığı kimyon 1 dilim portakal kabuğu ,(beyaz kısımları alınmamış) 1 adet defne yaprağı 200 ml su 1 çorba kaşığı sirke Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() ![]() • Aynı tavaya etleri koyun ![]() ![]() ![]() • Kalın dipli ve yayvan bir tencerenin ortasına etleri, etrafına da soğanları yerleştirin ![]() ![]() • Damla sakızı, kimyon, tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Sirkeyi ilave edip, 10 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|