Alabalık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Tarifialabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme yöntemi - alabalık buğulamaMalzemeler: 2 büyük boy alabalık 1 tatlı kaşığı şeker 1 demet maydanoz 3 tane limon zeytinyağı karabiber tuz Yapılışı: Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzdürün, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin (bu sudan geçmiş balığın biraz sertleşmesini kendine gelmesini sağlıyor) İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini bir tabağa dizin Başka bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün Yarım gün dolapta kadar dinlendirin, tepsiye alıp orta hararette pişirip maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın alıntı |
|
|
|