Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dikebrike

Dikebrike

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dikebrike



Osmanlı Dikebrike - Dikebrike Tarifi - Dikebrike Yapılışı

(Kor üstünde çömlek)


Et orta büyüklükte kuşbaşı doğranıp çömleğe atılır Çömleğe biraz tuz, bir avuç kabuğu soyulmuş nohut, kişniş otu, kişniş tohumu, doğranmış kuru soğan ve pırasa eklenir Üstünü örtecek kadar su katılıp kaynatılır, kaynadıktan sonra köpüğü alınır Üzüm sirkesiyle murrî ve iyice dövülmüş biber eklenip karıştırılarak yemeğin lezzeti ortaya çıkıncaya kadar pişirilir Bazıları şeker katarak yemeği tatlandırır İyice pişince çömleğe biraz karışık baharat atılır Yemek kor üstünde dinlenmeye bırakılır Dinlenince indirilir


Kitâbü't-Tabih 13 yy yemek kitabı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.