Domatesli Kişniş Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Kişniş SosuMalzemeler: 200 gram soğan 60 gram sarmısak dişi 1 adet büyük demek kişniş tuz 2 kilogram olgun sert domates 30 ml balzamik sirke45 ml zeytinyağı20 gram şeker karabiber Hazırlanışı: Domatesleri yuvarlak taraflarından kesin, porsiyon halinde kaynar suda kısa süre bıraktıktan sonra alıp soğuk sudan geçirin Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın Soğanları da küp şeklinde doğrayın![]() Zeytinyağını geniş bir kapta ısıtın Soğanları içinde öldürün, sarmısakları içine sıkın ve iyice karıştırın Domatesleri ekleyin, kaynatın ve orta ateşte 1 saat pişirin Ara sıra karıştırın![]() Kişniş yapraklarını saplarından koparıp kıyın Domateslerle iyice karıştırın Üstü açık şekilde 30 dakika daha pişirin Balzamik sirke, şeker, tuz ve biberle iyice baharatın Kapaklı kavanozların ağzına gelecek kadar sostan dökün 5 dakika kapağı alta kalacak şekilde beklettin Sonra kavanozları ters çevirin Bu sosu serin bir yerde saklarsanız 6 ay dayanır
|
|
|
|