Erikli Dana Rostosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Dana RostosuRosto Tarifi - Rosto Yapılışı - Erikli Rosto - Dana Rosto Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 800 gram kemiği çıkarılmış süt danası (kontrfile), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 20 gram tereyağı, 12 kuru mürdüm eriği, 12 dilim füme edilmiş pançeta, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Mürdüm eriğini ılık suda birkaç saat ıslatmalı ![]() Geniş bir güvece tereyağıyle zaytinyağını koyup ısıtmalı Sonra bunların içine güzelce derlenip bağlanmış olan eti oturtmalı ve çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı![]() Etin her yanı nar gibi kızarınca güveci orta ısılı bir fırına koymalı ve vakit vakit üstünü salçasıyle ıslatarak eti bir saat pişirmeli ![]() Et iyice plşince güveci fırından çıkarıp tuzlayıp biberlemeli ![]() Erikleri sudan çıkarıp kurulamalı ve her birini bir pançeta dilimine sarıp çok kızgın bir fırına koymalı ve on dakika pişirmeli ![]() Eti dilimlemeli, bunun 100 gram kadarını yani dört dilimini bir başka yemek için ayırdıktan sonra geri kalanını servis tabağına yerleştirmeli Dilimlerin çevresini de füme pançetaya sarılmış mürdüm erikleriyle süslemeli![]() Bu rostonun yanı sıra bir patates püresi veya elma püresi servis yapılabilir ![]() alıntı |
|
|
|