![]() |
Borani Urfa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Borani Urfaborani tarifi - urfa borani yemeği - borani nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() ![]() Hazırlanışı * ½ kg ![]() ![]() * Nohutlar ayıklanıp yıkanır ![]() ![]() * Lolaz (böğrülce) ayıklanıp yıkanır ![]() ![]() * Pazılar, yeşil yapraklarından tamamen ayrılır ![]() ![]() ![]() * Haşlanan pazılar, tencereden suyu tamamen sıkılarak alınır ![]() ![]() * 2 yemek kaşığı yağla 5-10 dakika boyunca kavrulur ![]() * Haşlanmış et ve nohutun bulunduğu tencereye börülce de suyu süzülerek eklenir ![]() * Aynı tencereye kavrulmuş pazı da eklenir ![]() * Tuz atılıp bir kaç taşrım daha birlikte kaynatılır ![]() Yuvarlak yapımı * Bir tepsiye köftelik bulgur, kırmızıbiber, tuz, karabiber, iki defa çekilmiş veya dövülmüş kara et konup, çok az su ile yoğrulur ![]() ![]() * Köfte bir tarafa alınır ![]() ![]() ![]() * Bir kaba sıvı yağ konup, yuvarlaklar kızartılır ![]() * Sarımsaklar, tuz içinde dövülüp yoğurda atılır, sarımsaklı yoğurt hazırlanır ![]() * Yemek tabağa alınır, yuvarlaktan konur ![]() * Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|