Niğde Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Niğde TavasıNiğde Tavası - Niğde Mutfağından – Niğde Tavası – Niğde Tavası Malzemeleri – Niğde Tavası Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 kg koyun kuşbaşı(döş kısmından) ½ kg yeşil biber 1 kg domates 1 -2 baş sarımsak 1 kaşık yağ tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı: Toprak ya da bakır fırın tepsisine yağ ,ince doğranmış yeşil biber ve domates serilir En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir![]() Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar kuzine ya da fırında pişirilir Etler hafif kızarınca servis yapılır![]() Not: Niğde tavası koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa çok daha lezzetli olur
|
|
|
|