![]() |
Baharatlı Kıyma Ograten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Kıyma OgratenBaharatlı Kıyma Ograten Tarifi - Baharatlı Kıyma Ograten Nasıl Yapılır - Baharatlı Kıyma Ograten Malzemeleri Baharatlı Kıyma Ograten 700 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağı alınıp, 2 bıçakla kıyma haline getirilmiş) 5 tatlı kaşığı mısıryağı (ya da ayçiçek yağı) 2 soğan (doğranmış) 1 diş sarımsak (soyulup, ezilmiş) 2 tatlı kaşığı zerdeçal 2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g dolmalık üzüm 60 g kuruüzüm 4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 3 ekmek dilimi (kabuklan alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 15 cl ![]() 15 cl ![]() 2 yumurta (çırpılmış) 30 g badem (kahverengi zarları alınmış) 4-5 defne yaprağı Yapışmayan bir tavaya mısıryağının (ya da ayçiçek yağının) 4 tatlı kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Kalan 1 tatlı kaşığı yağla, 3 litrelik (yaklaşık 13 su bardağı) bir fırın kabını yağlayın ![]() ![]() Kâsede bir kenara ayırmış olduğunuz sütü, yoğurtla ve çırpılmış yumurtalarla iyice karıştırıp, kıymalı harcın üstüne boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|