![]() |
Şendul Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şendul SarmasıŞendul Sarması Tarifi - Şendul Sarması Nasıl Yapılır - Şendul Sarması Malzemeleri Şendul Sarması Süt danasının pançeta tarafından avuç içi iriliğinde 12 parçayı et döveceğiyle dövmeli ![]() ![]() ![]() 50 gram pastırmayı kıyma makinesinden iki defa geçirmeli ![]() ![]() Karışımı iyice karıştırdıktan sonra bunları oniki parçaya bölüp her bir parçayı bir et diliminin üstüne koymalı ![]() ![]() Pyrex bir kayık tabağa rendelenmiş bir soğanla 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı orta ısılı ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() Beri yanda et sarmalarını 1 çorba kaşığı sadeyağla birlikte tavaya koyup her yanlarını nar gibi kızartmalı ![]() ![]() ![]() ![]() isteyenler servis tabağının çevresini tereyağında sote edilmiş iç bezelyeyle süsleyip servis yapabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|