![]() |
Domates Soslu Hindi Ciğer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Hindi CiğerDomates Soslu Hindi Ciğer Tarifi - Domates Soslu Hindi Ciğer Yapılışı - Domates Soslu Hindi Ciğer Nasıl Yapılır - Domates Soslu Hindi Ciğer Pişirme Süresi ![]() İçindekiler: 300 gr Banvit Hindi Ciğer 2 adet orta boy boy patlıcan (küçük küp doğranmış) 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 500 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)i 250 ml su (kaynar) 1 paket makarna 5 sap maydanoz (iri doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Ciğerlere, üzerine çıkıncaya kadar soğuk su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanların üzerine tuz serpip, 30 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğanları katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavaya kalan zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve patlıcanları katın ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek, soğan, domates, su, tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün ![]() Ciğerleri kızgın yağda 2-3 dak ![]() ![]() ![]() Tabaklara sırasıyla makarna, patlıcanlı domates ve ciğerleri paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|