Ev Yapımı Ceviz Likörü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Ceviz LikörüCeviz Likörü Tarifi - Ceviz Likörü Nasıl Yapılır - Ceviz Likörü Malzemeleri Malzeme Listesi 15 Adet Ceviz (Taze) Yarım Kilogram Şeker 200 Mililitre Su 1/2 Adet Limon 6 Adet Çubuk Tarçın (10-12 cm uzunluğunda) 5 Adet Karanfil 1 Şişe Votka ( 70 cc) Ev Yapımı Ceviz Likörü Nasıl Yapılır? 1 15 adet cevizi toplayıp yıkayın ve dörde bölerek büyükçe bir şişenin içine atın![]() 2 Diğer bütün malzemeleri de şişeye ekleyin Şişenin ağzını bir tıpa ile kapatarak güneşli bir yere koyun![]() 3 2 ay süresince şişeyi her gün 2-3 dakika kadar çalkalayın Bu şekilde malzemeler homojen olarak karışacaklardır![]() 4 Malzemeleri haziranin ilk yarısında karıştırdığınızı düşünürsek Eylül ayının ilk haftası şişenin kapağını açarak malzemeleri bir tülbentten süzerek dilerseniz daha küçük şişelerle depolayın![]() 5 Kahvenizin yanında servis edebileceğiniz, yoğun ceviz aromalı likör servise hazırdır![]() Not: Dikkat: Bu likörü yapabilmek için, haziran ayının ilk 10 günü içerisinde olgunlaşan cevizlerden seçmelisiniz Cevizler kabukları ile birlikte kullanılmalı, fındıktan biraz daha büyük, kabuklu kuru cevizden biraz daha küçük boyutta dışları ezik ve lekeli olmayan cevizler tercih edilmelidir Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|