Süt Köpüğü Nasıl Hazırlanır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süt Köpüğü Nasıl HazırlanırEspresso - Espresso Yapılışı - süt köpüğü Espresso yapmanın en önemli bileşenleri arasında hiç kuşkusuz ki sütün buharla ısıtılması ve süt köpüğü elde edilmesi de vardır ![]() ![]() Buhar kullanarak güzel süt köpüğü yapmanın aşamaları: 1) Süt kabınızın üçte birini süt ile doldurun Unutmayın, köpürürken sütün hacmi yaklaşık 3 kat artacaktır![]() 2) Espresso makineniz ısıtıma konumunda olsun ![]() 3) Makinenizde birikmiş suları temizlemek için buhar vanasını hızlıca açıp kapayın ![]() 4) Süt kabınızı, espresso makinesinin buhar püskürtücüsünü içine alacak kadar kaldırın ve buhar vanasını açın ![]() 5) Süt kabınızı bu sefer -yavaşça- aşağıya doğru indirin Püskürtücünün ucu, süt yüzeyinin derinlerinde olmasın Yüzeyin hemen altı iyi bir noktadır![]() 6) Süt köpüğünüz istediğiniz seviyeye gelince buhar vanasını kapatın ![]() 7) Köpüğünüz hazır olsa da işiniz henüz bitmedi! :-) Buhar püskürtücüsündeki sütü temizlemek için buhar vanasını bir kaç saniye kadar açın Temizliğin son adımı olarak da püskürtücünün süte giren kısmını nemli bir bezle silin
|
|
|
|