Kara Badılcan Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Badılcan DolmasıKara Badılcan Dolması Tarifi - Kara Badılcan Dolması Yapılışı - Kara Badılcan Dolması Nasıl Yapılır - Iğdır Usulü Kara Badılcan Dolması Malzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu ya da dana eti 7 adet patlıcan 4 adet domates 2 adet soğan 3 adet sivribiber ½ demet dereotu 1 su bardağı lepe 1 çay bardağı pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı zerdeçal 5-6 diş karanfil ½ limon1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: Yarım kilo et ve 1 su bardağı lepe ayrı ayrı haşlanır, et kaynarken kefi alınır 7 adet patlıcan, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp içine yarım limon suyu sıkılmış tuzlu suda bekletilir Patlıcanların içi bıçak yardımıyla oyulur Dolmanın iç harcı için 2 soğan doğranır, tereyağında kavrulur Haşlanan etler de soğanla birlikte kavrulur, 2 çay kaşığı zerdeçal eklenir, 2 domates rendelenir Yarım demet dereotu doğranır, malzemelere eklenir, kısa süre kavrulup ocaktan alınır, haşlanan lepesi, ıslatılan 1 çay bardağı pirinci ve 1 çay kaşığı pul biberilave edilir Patlıcan dolmaları iç harcıyla doldurulur, domates ve patlıcanla kapak yapılır Dolmalar tencereye yerleştirilir, aralarına 3 adet sivribiber ve domates dilimleri dizilir 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı zerdeçal, 5-6 diş karanfil ve et suyuyla hazırlanan sosuyla pişirilir![]() |
|
|
|