![]() |
Adaçaylı Lahana Et Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adaçaylı Lahana Et DolmasıMalzemeler: 750 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağları alındıktan sonra, verevine 12 dilime kesilmiş) 1 iri lahana (yaklaşık 2 kg) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 350 g (4 orta boy) soğan (doğranmış) 1 tatlı kaşığı adaçayı 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 1 demet maydanoz (sapları ayıklanmış) 1,5 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, çukur bir kapta çok küçük parçalar halinde doğranmış) 3 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş) 3 çorba kaşığı elma sirkesi 1 1/2 çorba kaşığı tozşeker 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi: Lahananın en iri yapraklarından 12'sini dikkatlice, zedelemeden çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, lahana yapraklarını bir süzgeçte süzülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesler, kesilirken kaba bıraktıkları su, kalan sarımsaklar ve havuçları bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() Et dilimlerini 2 plastik film tabakası arasına yerleştirip, bir et tokacıyla döverek (ya da geniş yüzlü bir bıçakla bastırarak), yaklaşık 3 mm kalınlığa indirin ![]() ![]() Mutfak tezgâhının üstüne haşlanmış lahana yapraklarından birini, V biçimi kesikli yanı size bakacak biçimde serin ![]() ![]() ![]() ![]() Dolmaları ateşte tıkırdamakta olan sosun içine yerleştirip, tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve dolmaları yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|