Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afgan, erişte, usulü

Afgan Usulü Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afgan Usulü Erişte



Malzemeler:


250 g yumurtalı erişte (tercihen kenarları tırtıllı)

25 cl (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı; bir tülbende ya da ince beze sarılıp, 30 dakika süzdürülmüş)

4 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 2 çorba kaşığı kuru nane)

2 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 soğan (ince doğranmış)

500 g yağsız dana (ya da sığır) kıyması

2 tatlı kaşığı tuz

1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)


Tarifi:


Sosu hazırlamak için süzdürülmüş yoğurt, taze nanelerin 3 çorba kaşığı (ya da kuru nanenin 1 1/2 çorba kaşığı), pul kırmızıbiberin 1/2 tatlı kaşığı ve limon suyunu bir kâsede karıştırın


Ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup, sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin Kıyma, kalan pul kırmızıbiber ve tuzun 1/2 tatlı kaşığını ekleyip, sık sık karıştırarak, 6 dakika pişirin


Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı kaşığı tuzu serptikten sonra, erişteleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (9 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin) Öbür tenceredeki kıymalı karışımı karıştırarak domatesleri ekleyip, 2 dakika pişirerek, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın


Erişteler haşlanınca tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, yeniden tencereye aktarın Tereyağı parçalarını koyup, iyice eriyinceye kadar hafif hafif karıştırın


Erişteleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, kâsedeki yoğurt sosunu bir kaşıkla, eriştelerin ortasına daire biçiminde aktarın Öbür tenceredeki kıymalı - domatesli sosu bir kaşıkla dairenin ortasına döşeyip, kalan naneyi üstüne serpiştirerek, bekletmeden servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.