![]() |
Afgan Usulü Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afgan Usulü ErişteMalzemeler: 250 g yumurtalı erişte (tercihen kenarları tırtıllı) 25 cl (1 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı; bir tülbende ya da ince beze sarılıp, 30 dakika süzdürülmüş) 4 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 2 çorba kaşığı kuru nane) 2 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (ince doğranmış) 500 g yağsız dana (ya da sığır) kıyması 2 tatlı kaşığı tuz 1 domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalara kesilmiş) Tarifi: Sosu hazırlamak için süzdürülmüş yoğurt, taze nanelerin 3 çorba kaşığı (ya da kuru nanenin 1 1/2 çorba kaşığı), pul kırmızıbiberin 1/2 tatlı kaşığı ve limon suyunu bir kâsede karıştırın ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Erişteler haşlanınca tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, yeniden tencereye aktarın ![]() ![]() Erişteleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, kâsedeki yoğurt sosunu bir kaşıkla, eriştelerin ortasına daire biçiminde aktarın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|