![]() |
Sosisli Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli EnginarSosisli Enginar Tarifi - Sosisli Enginar Yapılışı - Sosisli Enginar Nasıl Yapılır - Sosisli Enginar Malzemeleri 6 enginar 1 limonun suyu 2 litre (10 su bardağı) su 2 çorba kaşığı tuz Mayonezi: 1 kg sosis (kabuğu soyulmuş, yarım cm eninde doğranmış) 6 yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 1 kahve kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı şeker 500 gr (2+1/2 su bardağı) zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kapari (kıyılmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 6 konserve ançüez filetosu (yağı süzülüp ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber 2 limon (dilimlenmiş) Mayonezi hazırlamak için, yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyup yumurta teli ile çırpınız ![]() ![]() Çırpmaya devam ederken 4 çorba kaşığı zeytinyağı kaşıktan çok yavaş damla damla akıtarak ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon suyu, taze soğan, kapari sarımsak, ançüez, maydanoz ve pul kırmızı biberi ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırınız ![]() Mayonezi tadıp, gerekirse biraz daha tuz ve karabiber katınız ![]() 750 gr sosi büyük bir kaseye koyup üstüne sosun yarısını dökerek buzdolabında soğutunuz ![]() Enginarları yıkayıp pişirmeye hazırlayarak kararmalarmı önlemek için kesilen kısımları limon suyuna batırınız ![]() 10 su bardağı suya tuzu ekleyip büyük bir tencerede kaynatınız ![]() ![]() Yavaşça enginarların yapraklarını açıp ortalarındaki sarı kısmı çıkararak kaşık yada çatalla içini temizleyiniz ![]() Enginarlar iyice soğuyunca her birini sosisli mayonezle doldurup üstlerini kalan sosislerle süsleyiniz ![]() Enginarları ayrı tabaklara yerleştirip limon dilimleriyle süsleyerek kalan mayonezle birlikte servis ediniz ![]() Not: Sosisli ve baharatlı mayonezli bu soğuk enginar yemeği, davetlerde gösterişli bir giriş yemeği olarak yada yaz aylarında baş yemek olarak servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|