06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Sebzeli Erişte
Yeşil Sebzeli Erişte Tarifi - Yeşil Sebzeli Erişte Nasıl Yapılır - Yeşil Sebzeli Erişte Malzemeleri
Malzemeler
1 paket erişte
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
2 yemek kaşığı margarin
2 adet kabak
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Kabakların kabukları kazıyıp, rendeleyiniz Pırasa ayıklayıp, kıyınız Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, ayrı ayrı kıyınız Peyniri rendeleyip, cevizi ince ince çekiniz Tencerede bol su kaynatıp, içine erişteyi, zeytinyağını ve tuzu ilave edip, haşlayınız Pişen eriştelerin suyunu süzüp, 2 yarım kaşığı sıvı yağ ile yağlayınız Erişteyi soğumaması için sıcakta tutunuz Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine pırasaları ilave ettikten sonra kavurunuz Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları, rendelenmiş kabakları ekleyip, kavurmaya devam ediniz En son olarak harcın içine, çekilmiş cevizleri, kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tuz, karabiberi ilave edip, tüm malzemeyi 5-6 dak kavurunuz Pişen harcı ateşten alıp, en son olarak içine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip, iyice karıştırınız Sıcakta bekleyen eriştenin içine hazırladığınız harcı karıştırıp, servis tabağına alıp, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|