![]() |
Kestaneli Lahana Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Lahana SarmaMalzemeler : • 1 adet küçük lahana (yaprakları ince olacak) • 2 su bardağı pirinç • 2 adet büyük soğan • 1 çorba kaşığı çam fıstığı • 1/2 çorba kaşığı kuşüzümü • 1/2 kg ![]() • 1,5 su bardağı zeytinyağı • 1 demet taze soğan1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • 1 demet taze nane ya da 1 çorba kaşığı kuru nane • 1 ![]() • 1 paket yenibahar • 1/2 paket tarçın • 2,5 tatlı kaşığı tozşeker • 1 adet limon • 6 su bardağı su Tarifi: Lahana yapraklarını yırtmadan ayıklayıp kaynar suya atın ![]() ![]() ![]() Pirinci kaynar suda bir süre bekletin ![]() Soğanları rendeleyin ![]() Kestanelerin kabuğunu çizdikten sonra birkaç dakika kaynar suya atın ![]() ![]() ![]() Soğan ve fıstıkları 1 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar, kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze soğan, maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıydıktan sonra sıcak harcın üzerine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin dibine lahananın ayrılan damarlarını yayın, üstüne sarmaları sıralayın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatın ![]() Sarmaları kaynayıncaya kadar hızlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte, suyu çekilinceye kadar pişirin ![]() ![]() Sarmalar piştikten sonra, soğumadan tencereden çıkartılmamalıdır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|