Enginar Bastısı 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Bastısı 2Enginar Bastısı 2 Tarifi - Enginar Bastısı 2 Yapılışı - Enginar Bastısı 2 Nasıl Yapılır - Enginar Bastısı 2 Malzemeleri Enginar bastısı için, enginarların üst sert kabuklarını ve göbeğinin içini ayıklamalı ve göbek kısmını içine biraz tuz atılmış limonlu suya kuşbaşı şeklinde doğramalıdır ![]() Öbür tarafta, orta yağlı koyun etini de lokmalara ayırmalı Doğranmış kuşbaşı etleri de soğanla sadeyağda güzelce kavurmalı Dereotunu da ilâve ederek tavada karıştırıp indirmelidir![]() Kesilmiş enginar göbeklerini tencereye yerleştirip ortasına da etleri kubbelemelidir Tuzunu ve suyunu koyup kıvamını buluncaya kadar pişirmelidir![]() Not: Şayet, musakka veya et dolması arzu ediliyorsa, kıymadan yapmalıdır Bütün enginarların göbeklerine kıyma harcını doldurarak pişirmelidir
|
|
|
|