Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çavdar Ekmekli Domates YahnisiÇavdar Ekmekli Domates Yahnisi Tarifi - Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi Nasıl Yapılır - Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi Malzemeleri Çavdar Ekmekli Domates Yahnisi 6 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 2 kereviz sapı (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı taze fesleğen (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen) 1/2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çavdar ekmeği dilimi (kabukları alındıktan sonra, küçük küpler halinde kesilmiş) Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanlar, kereviz sapı parçalan, sarımsaklar, kıyılmış fesleğenlerin 3/4'ü (ya da kuru fesleğenlerin tümü), maydanoz, tuz ve karabiberi koyup, ara sıra karıştırarak, kereviz sapı parçaları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık4dakika) pişirin Domatesleri katıp, ara sıra karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın Tozşekeri ve çavdar ekmeği küplerini ekleyip, iyice karıştırarak, karışımı ateşe dayanıklı bir kaba aktarın ve kabı fırına verip, karışımın üstü kıtır kıtır oluncaya kadar (35-40 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, kalan taze fesleğenleri yahninin üstüne serperek (taze fesleğen kullandıysanız), servis yapın![]() |
|
|
|