Franbuaz Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Franbuaz ReçeliMalzemeler: 1 adet büyük portakal 1 kilogram frambuaz 1 kilogram tozşeker 50 gram badem 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet limon suyu Yapılışı: Portakalı soyun Ardından minik minik doğrayın![]() Frambuazları ayıklayıp, süzün Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin Limon suyunu ekleyin![]() Bademleri suya koyun ve bekletin Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin![]() Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın![]() NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün
|
|
|
|