Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabugu, karpuz, reçeli

Karpuz Kabugu Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Kabugu Reçeli



Malzemeler

1 kilo karpuz kabugu

1,5 kilo toz seker

1 paket

vanilya

1 limon suyu

1 avuç sönmemis kireç kaymagi

Tarifi

Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek

suretiyle onar dakika pisirilir Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.