Greyfurt Suyu, Kivi Ve Seftali Receli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Greyfurt Suyu, Kivi Ve Seftali ReceliMalzemeler 4 kivi 3 seftali 200 ml greyfurt suyu 500 gr reçel sekeri Tarifi 1 Kivileri soyup ikiye bölün Ardindan küp küp dograyin Seftalileri kaynar suya atip kisa bir süre bekletin Kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdegini çikardiktan sonra püre haline getirin Tüm malzemelerin ve meyve suyunun agirligi birlikte 1 kg olmali![]() 2 Seftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu sekerle karistirin Karistirarak seker paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynamasini bekleyin Tencereyi ocaktan alip reçelin köpügünü alin Reçeli, sicak suyla yikadiginiz ve kuruladiginiz kavanozlarin içine doldurup kapaklarini kapatin Kavanozlari ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin
|
|
|
|