Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
greyfurt, reçeli

Greyfurt Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Greyfurt Reçeli



Greyfurt Reçeli Tarifi - Greyfurt Reçeli Nasıl Yapılır - Greyfurt Reçeli Malzemeleri


GREYFURT MARMELATI


1 kg greyfrut

350 gr limon

2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su

3 kg (12 su bardağı) toz şeker


Greyfrutları ve limonları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız

Kesme tahtasında greyfrut ve limonları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye koyunuz 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz

Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız Torbada kalan posaları atınız Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız

Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat koyunuz Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız

Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz

Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz

Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz

Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz Kapaklarını sıkıca kapayınız

Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız


Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.