Greyfurt Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Greyfurt ReçeliGreyfurt Reçeli Tarifi - Greyfurt Reçeli Nasıl Yapılır - Greyfurt Reçeli Malzemeleri GREYFURT MARMELATI 1 kg greyfrut 350 gr limon 2-2,5 litre (10-12 su bardağı) su 3 kg (12 su bardağı) toz şeker Greyfrutları ve limonları yıkayıp ortadan keserek sularını sıkınız Meyve suyunu ve meyveleri ayrı ayrı kaplara alınız![]() Kesme tahtasında greyfrut ve limonları kabuklarını soymadan kabaca kıydıktan sonra, temiz bir tülbente sarıp bir tencereye koyunuz 2 litre suyu ve meyve suyunu da ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız Ateşin altını kısıp 2 saat, kabuklar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişiriniz![]() Kıyılmış meyvelerin bulunduğu tülbenti tencerenin kenarında tahta kaşığın tersiyle bastıran mümkün olduğu kadar sıkınız Torbada kalan posaları atınız Şekeri ekleyip, eriyene kadar karıştırınız![]() Ateşin altını açıp 20 dakika kadar kaynatınız Marmeladın tutma noktasına gelip gelmediğini anlamak için, tencereyi ateşten aldıktan sonra, soğuk bir tabağa 1 kaşık marmelat koyunuz Tutmuşsa parmağınızla bastırdığınızda büzülüp kalacaktır Bu kıvama gelmemişse birkaç dakikada bir kontrol ederek bir süre daha kaynatınız![]() Tencereyi ateşten aldıktan sonra üstünde biriken köpükleri kepçeyle toplayarak 5 dakika dinlendiriniz ![]() Marmeladı temiz, kuru ve ılık kavanozlara, üstte 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz ![]() Her kavanozun üstüne ağzı büyüklüğünde kesilmiş bir yağlı kağıt yuvarlağı yerleştiriniz ![]() Kavanozların ağızlarının kenarlarını ve dışlarını ılık, nemli bir bezle silerek yapış yapış olmalarını enleyiniz Kapaklarını sıkıca kapayınız![]() Kavanozların üstünü etiketleyip, soğuduktan sonra, serin kuru bir yerde saklayınız ![]() Not: Greyfrut marmeladı lezzetli, soluk renkli ve hoş kokuludur Hazırlanmasında kullanılacak greyfrutların çok ekşi ve çok ince kabuklu olması gerekir Burada verilen şeker ölçüsü normal tatlılıkta marmelat içindir; marmeladınızı daha ekşi isterseniz şekeri dörtte bir oranında, hattâ yarı yarıya azaltabilirsiniz![]() |
|
|
|