Hercai Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hercai ReçeliHercai Reçeli Tarifi - Hercai Reçeli Nasıl Yapılır - Hercai Reçelinin Yapılışı - Karşık Yaz Meyve Reçeli Malzemeler: 1 kg vişne1 kg iri kırmızı erik1 kg şeftali(biraz sertçe)1 kg kayısı(kokulu,sert,beneksiz)1/2 kg nektari1/2 kg karadut(bulabilirseniz)2250 gr tozşeker1 yemek kaşığı limon suyu veya 1 çay kaşığı ucu ile limon tuzu Yapılışı: 1 Bütün meyveleri yıkayın Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın Erik,şeftali ve nektarinin kabuklarını soyun Erikleri dilimleyin Nektari ve şeftaliyi küp doğrayın(biraz irice)kayısıyı dilimleyin![]() 2 Meyveleri aralarına şekerle kat kat döşeyin(en alta kara dut yerleştirin-sulu olduğu için)3 30 dk sonra ateşe alıp,hiç kısmadan kaynatmaya başlayın Devamlı başında durarak köpüklerini kevgirle alın Kıvamını arada kontrol edip,kaşıktan uzayarak dökülene dek pişirin(ateşi hiç kısmadan) Kıvamı gelince,limon suyu veya tuzunu ilave edip,iki taşım kaynatıp,ocağı kapatın Hemen kavanozlara alıp kapağı kapatıp ters çevirin(soğuyana dek)
|
|
|
|