![]() |
Vişne Konservesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne KonservesiMalzemeler: 3 kilo vişne Şurubu için: 3 kavanoz soğuk su 1 ![]() Yapılışı Önce şekerli şurubu hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır ![]() vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır ![]() ![]() Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm ![]() ![]() Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|