![]() |
Türlü Konservesi Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türlü Konservesi Yapımıtürlü konservesi nasıl yapılır - karışık sebze konservesi - konserve yapılışıMalzemeler: 1 kg patlıcan Yarım kg bamya Yarım kg taze fasulye 1 kg kabak Yarım kg sivri biber 1 kg domates 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: * Sebzeleri yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kavanozları sterilize etmek için; büyük bir tencerenin dibini kalın bir bezle kaplayın ve kavanozları birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolaylık Konserve yaparken kavanozları sterilize etmek için, kotoklava adı verilen özel bir sterilize tenceresi de kullanabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|