Çabuk Lahana Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çabuk Lahana Turşusulahana turşusu nasıl yapılır - turşu tarifleri ![]() Malzemeler • 1 adet lahana • 1 şişe sirke • 1 baş sarımsak • 1 kaşık zeytinyağı • tuz Tarif Bilgileri Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır Çok küçülen göbek kısmı da dört parçaya kesilir Bu sırada ateşe oturtulan tencerede su kaynatılır Lahana yaprakları bu suya batırılıp çıkarılır Soğuk suya atılır Hepsi haşlandıktan sonra emaye bir kap içine tülbent içinde nohutlar konur, üzerine lahana doldurulur Bir kapta tuzlu su hazırlanır (suya çiğ bir yumurta atılır üzerinde yüzene kadar tuz ilave edilir yumurta yüzünce lahanalara dökülür) Kırmızı biber serpilir Üstüne bir ağırlık konur Her gün bir kepçeyle suyu karıştırılır Bir hafta sonra yenecek hale gelir
|
|
|
|