Zeytinyağlı Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Barbunyazeytinyağlı barbunya nasıl yapılır ![]() MALZEMELER: * 3 su bardağı ayıklanmış taze barbunya * 2 küçük boy kuru soğan * 2 orta boy havuç (küçük, küp doğranmış) * 2 orta boy patates (küçük, küp doğranmış) * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 demet maydanoz * 2 küp şeker * tuz, zeytinyağı * 2-2,5 su bardağı sıcak su YAPILIŞI: 1 Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin, havuçları da ekleyip 3-4 dakika kavurun![]() 2 Salçayı ekleyin, biraz çevirin, patatesleri de ekleyip 2-3 dakika kavurun![]() 3 Barbunyaları, şekeri ve tuzu katıp suyunu ekleyin![]() 4 Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın, gerekirse su ekleyin![]() 5 Maydanozları incecik kıyıp yemeği ocaktan aldıktan sonra ekleyip ılık ya da soğuk servis edin![]() |
|
|
|