Bahçıvan Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahçıvan Makarnamakarna tarifleri - makarnalar ![]() Malzemeler; *1 paket penne makarna *1 adet orta boy kuru soğan, *2 adet sivri biber, *2 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates ![]() *1 diş ezilmiş sarmısak ![]() *1 tatlı kaşığı nane *1 tatlı kaşığı kekik *1 tatlı kaşığı pul biber *tuz, karabiber *1 yemek kaşığı zeytinyağı *1 yemek kaşığı tereyağı *süslemek için çok az maydanoz ve çeçil peynir ( veya kaşar rendesi) Hazırlanışı; 1 Makarnayı çok fazla yumuşak olmayan ancak çok sert de olmayan bir kıvamda haşlayın ( haşlarken içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tuz atın )2 Makarnanın suyunu süzün Ancak soğuk sudan geçirmeyin![]() 3 Çok minik yemeklik doğradığınız soğan ve sivri biberleri zeytinyağı ve tereyağı karışımı içinde çok fazla karartmadan kavurun![]() 4 Doğranmış domates, sarmısak ve bahartları da katarak pişirin Domates suyunu çektiğinde süzdüğünüz makarnayı ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatın![]() 5 Servis tabağına aldığınız makarnanın üstüne ince kıyılmış maydanoz ve peynir ekleyerek servis yapın Afiyet olsun![]() Ufuk Mutfata |
|
|
|