Vejetaryen Saray Usulü Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Saray Usulü EnginarVejetaryen Saray Usulü Enginar Tarifi - Vejetaryen Saray Usulü Enginar Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 6 enginar göbeği (Yaprakların tümü ve içteki tüylü kısmı çıkarılıp sadece dip kısmı bırakılmış) 2 patates (çok küçük doğranmış) 250 gr taze veya dondurulmuş bezelye1 bardak havuç (çok küçük doğranmış) 1/2 bardak soğan (ince ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 bardak zeytinyağı 1 bardak su 1 tatlı kaşığı dereotu Hepsini karıştırın ve bu karışımı enginarların göbeğine kaşıkla yerleştirin ![]() Derin olmayan tencereye yerleştirip su ve yağını enginarların arasına dökün ![]() Orta ateşte hepsi pişene kadar pişirin ![]() Geniş bir kaba alıp dereotu saplarıyla süsleyin Oda sıcaklığında servis yapılmalıdır
|
|
|
|