Vejetaryen Mücver |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen MücverVejetaryen Mücver Tarifi - Vejetaryen Mücver Yapılışı - Kabak Köftesi Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 orta boy kabak 1 bardak beyaz peynir 1/2 bardak doğranmış maydanoz 1/2 bardak doğranmış taze dereotu (1 tatlı kaşığı dereotu kurusu) 1 tatlı kaşığı toz karabiber 3 yumurta, çırpılmış 1 bardak un 1 bardak mısırözü yağı Kabakları soyup bir kaseye rendeleyin, beyaz peyniri elinizde ufalayarak ekleyin ve yağ hariç diğer malzemeleri de koyarak çatalla iyice karıştırın ![]() Tencereye yağı koyun, iyice kızdığında bu karışımdan bir yemek kaşığı alıp her iki taraf kızarana kadar kızartın ![]() Sıcak servis yapın ama bu yemek soğuk yenirse de güzel olur ![]() Not: Aynı karışımı 20'ye 30 cm boyutunda bir pyrex tabakta 350 derecelik fırında yarım saat pişirip kare kare keserek sıcakken servis yapabilirsiniz
|
|
|
|