Ceviz Soslu Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz Soslu MakarnaCeviz Soslu Makarna Tarifi - Ceviz Soslu Makarna Nasıl Yapılır - Ceviz Soslu Makarna Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Paket Makarna 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Ceviz 1 Su Bardağı Krema 3 Diş Sarımsak Yarım Adet Ekmek İçi 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz Ceviz Soslu Makarna Nasıl Yapılır? 1 Derince bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın![]() 2 Kaynayan suyun içerisine sıvı yağ ve tuz ekleyip makarnaları en az 10 dakika haşlayın![]() 3 Ekmeklerin kabuklarını ayırıp, ekmek içlerini ve cevizleri rondodan geçirin![]() 4 Sarımsakları soyup minik minik doğrayın![]() 5 Kremayı ısıtıp içerisine cevizli ekmekleri, sarımsağı ve tuzu ilave ederek sosunu hazırlayın![]() 6 Makarnalarını süzüp soğuk sudan geçirmeden servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosdan döküp sıcak olarak servise alın![]() Not: Makarnaların diri ve tane tane olmaları için suyun çok iyi kaynamasını bekleyin Tuzunu ve yağını su kaynadıktan sonra ilave edin aksi takdirde suyun buharıyla birlikte tuz ve yağ seviyesi azalacaktır Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|