Kaynana Dili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaynana DiliKaynana Dili Tarifi - Kaynana Dili Nasıl Yapılır - Kaynana Dili Malzemeleri Kaynana Dili 3 adet iri domates 300 gr taze kaşar peyniri2 baş kuru soğan 4 diş sarmısak Yarım su bardağı zeytinyağı 3 adet iri etli patlıcan Yeterince kekik, tuz, biber YAPILIŞI: Patlıcanları yıkayıp kurulayınız Saplarını kesiniz 1 santim kalınlığında uzunlamasına, sap tarafından koparmadan yelpaze gibi dilimleyiniz Domatesleri yıkayıp enine halka halka mümkün olduğu kadar ince dilimleyiniz Taze kaşar peynirinden ince dilimler kesiniz Soğanları ayıklayıp halka halka doğrayınız Sarmısakları soyup ufak ufak çentiniz Fırına girebilecek derin bir toprak kabın dibini zeytinyağı ile yağlayınız Üzerine kestiğiniz soğanların yarısını serpiniz Sarmısakları, soğanları aralarına atınız Patlıcan dilimlerinin arasına bir dilim kaşar peyniri, bir dilim domates koyduktan sonra itina ile soğanların üzerine yatırınız![]() Patlıcanların üzerine artan soğan ve sarmısağı serpiniz Kekiği avucunuzda ufalayarak soğanların üzerine serpiniz Tuzunu, biberini ekip, artan zeytinyağını hepsinin üzerine dökünüz Fırını 240 derece ısıtıp tabağınızı fırına sürünüz 10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp bir saat kadar zaman zaman patlıcanların üzerine çatalla bastırarak pişiriniz Piştikten sonra sıcak sıcak ikram ediniz![]() |
|
|
|