Zeytinyağlı Tahinli Kabak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Tahinli KabakZeytinyağlı Tahinli Kabak Tarifi - Zeytinyağlı Tahinli Kabak Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Tahinli Kabak Malzemeleri Zeytinyağlı Tahinli Kabak 1 kg kabak 1 adet soğan 2 adet domates 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çay bardağı tahin 3 diş sarımsak (ezilmiş) Yarım limon 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kabakların kabukları kazınır, bir kaç parçaya kesilir Tencereye yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirlir Üzerine kabak atılır Kabak 5 dakika kadar çevrilir Sonra rende domates ve tuz ilave edilir Kapak kapatılır, yumuşayana kadar pişirilir, ateşten alınır Tencerede soğuyunca üst malzemesi güzelce karıştırılır Kabak servis tabağına konur, üzerine tahinli sos gezdirilir![]() |
|
|
|