Zeytinyağlı Mantar Bastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Mantar BastıZeytinyağlı Mantar Bastı Tarifi - Zeytinyağlı Mantar Bastı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Mantar Bastı Malzemeleri Zeytinyağlı Mantar Bastı Özgür Şef 1 Çorba kaşığı riviera zeytinyağı Yarım kg mantar1 çay kaşığı tozşeker 4 domates 3 - 4 dal maydanoz 3 - 4 dal taze soğan 2 sivribiber 2 diş sarımsak 2 soğan Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Limon suyu Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Sivribiberleri ve soğanları ince ince doğrayın Sarımsakları soyun Taze soğan ve maydanozu kıyın Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğan ve sarımsakları kokusu çıkana kadar kavurun Sivribiber ve taze soğanı ekleyip bir sos kıvamını alıncaya kadar pişirin Mantarı süzüp domatesli sosa ekleyin Tozşeker, limon suyu, tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın Kısık ateşte kendi suyu ile mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis edin![]() |
|
|
|