Zeytinyağlı Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı BarbunyaZeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri Malzemeler: • 1 Kilo barbunya • 1 adet soğan • 2 adet domates • 2 Adet havuç • 3 diş sarımsak • 1/2 çay bardağı zeytinyağı • Tuz, pul biber • 1 tatlı kaşığı şeker Yapılışı: 1 Barbunyalar kaynayan suda haşlanır, soğan yemeklik doğranır, zeytinyağında tuz ve şeker eklenerek iyice kavrulur, rendelediğimiz domatesler, küçük doğradığımız havuçlar ve sarımsaklarda eklenerek biriki kez çevrilir, pişmeye yakın barbunyalara kavurduğumuz soğanlarda eklenerek pişmeye bırakılır Barbunyalarımız pişip soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süslenen erek servis yapılır![]() |
|
|
|