İsveç Usulü Patates |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsveç Usulü Patatesfırında patates - isveç usulü patates nasıl yapılırMalzemeler: 4 büyük boy patates (kabukları soyulmuş) 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 2+1/2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız Bir yağlı kağıdı 1 çorba kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız![]() Keskin bir bıçakla patatesleri ortadan dörde bölüp, her parçayı yeniden ortadan (bu kez enlemesine), ikiye kesiniz Tencerede suyu, orta ateşte kaynatınız Su kaynayınca patates dilimlerini tencereye atıp, 3 dakika kaynatınız![]() Delikli bir kepçe ile patatesleri tencereden çıkarıp, iyice kurulayıp, patates dilimlerini tek sıra halinde yağlanmış bir kağıda diziniz Bir fırça ile, kalan eritilmiş yağdan 2 çorba kaşığını patateslerin üstüne sürüp, tuzun yarısını serpiniz![]() Patatesleri fırına sürüp, 30 dakika pişiriniz 15 dakika sonra patatesleri spatula ile alt-üst edip, kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı fırça ile üstlerine sürüp, tuzu serpiniz Patatesler piştikten sonra fırından çıkarıp, bir servis tabağına aktararak servis ediniz![]() Not: İsveç usulü patatesler kızartılmak yerine, kaynatılıp fırında pişirilir; et ya da tavukla servis edilebilir ![]() alıntı |
|
|
|