Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiş Hamurunda Çimçim Karides Güveçkarides güveci - çimçim karides güveci - karides dolması - fırında karides ![]() Malzeme 8 kişilik Kiş hamuru için 250 gr un, elenmiş 125 gr margarin veya tereyağı, küp küp kesilmiş 1 adet yumurta sarısı Bir fiske şeker 2 çorba kaşığı soğuk su tuz İçi için 200 gr çimçim karides, ayıklanmış, yıkanmış 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gr kaşarpeyniri, rendelenmiş 1 adet sarı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış 1 adet kırmızı kaliforniya biberi, küp küp doğranmış 1 adet büyük boy domates, küp küp doğranmış 1 adet soğan, ince kıyılmış 1 adet sarmısak, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı 1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı karabiber, tuz nohut Yapılışı: Kiş hamuru için unu bir kaba koyun, tereyağını, şekeri, tuzu ilave ederek karıştırın (Robotunuz varsa onu kullanın ) Yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyip elinizle yoğurun![]() Fırını 190 derece ısıtın ![]() Hamuru top şekline getirip streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletin Ardından merdaneyle açın ve ufak tart kalıplarına bastırarak yerleştirin Çatalla hamur üzerinde delikler açın, üzerine yaydığınız alüminyum folyonun üstünü nohutla doldurun Fırında 10 dk pişirdikten sonra, çıkarıp soğumasını bekleyin![]() İçi için bir tavada soğanı, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek tereyağında soteleyin Karides, kekik, biberiye yapraklarını da katın ve sotelemeye devam edin Domatesleri ekleyip karıştırın ve 5 dk kadar daha pişirin Tuz ve karabiber ektikten sonra ocaktan alın![]() Hazırladığınız karışımı ufak kiş kalıplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin Isıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin![]() Sıcak servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|