Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bursa, çömlek, kebabı

Bursa Çömlek Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Çömlek Kebabı



çömlek kebabı nasıl yapılır - çömlek kebabının tarifiKemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur


Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur


Tuz eklenir ve pişirilir


Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır


Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur


Karabiberle kırmızı biber serpilir


Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.