![]() |
Bursa Çömlek Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bursa Çömlek Kebabıçömlek kebabı nasıl yapılır - çömlek kebabının tarifiKemikli olarak küçük parçalara bölünmüş bir kilo koyun eti 3 çorba kaşığı margarinle tencereye konup kavrulur ![]() Soyulmuş 25-30 arpacık soğanı sıcak suyla birlikte etlerin üzerine konur ![]() Tuz eklenir ve pişirilir ![]() Bir başka kapta 5 dolmalık biber ile iki patates ufak ufak doğranır ![]() Pişmiş et bir çömleğe aktarılıp üzerine patatesle biberler daha üstede iki adet doğranmış domates konur ![]() Karabiberle kırmızı biber serpilir ![]() Çömleğin ağzı kapandıktan sonra kenarları hamurla sıvanıp hafif ateşte bir saat kadar pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|