![]() |
Mayonezli Mezgit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonezli MezgitMALZEMELER 1 kg ![]() 1 küçük boy tat mayonez 1 adet orta boy soğan 1 adet havuç 2 su bardağı su 3 adet defne yaprağı 1/2 limon suyu Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın ![]() ![]() ![]() Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün ![]() Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin ![]() Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|